CitiesMethodologies/Bucharest

Publicatia CitiesMethodologies – apel pentru contributii

Avem placerea de a va invita sa participati la realizarea publicatiei CitiesMethodologies, in cadrul evenimentului CitiesMethodologies | Bucharest.

Context:

Orasul este teren de cercetare pentru proiecte din variate domenii: arhitectura, arta, sociologie, antropologie, s.a. iar schimbarile prin care trece acesta sunt investigate cu metode specifice fiecarei discipline. Scopul proiectului CitiesMethodologies este de a deveni o platforma de dezbatere si interactiune intre domenii, transgresind limitele disciplinare (arte, arhitectura, urbanism, sociologie si antropologie urbana, geografie urbana, literatura, studii politice, etc.).
Primul eveniment CitiesMethodologies a avut loc in mai 2009 la Londra, conceptul fiind dezvoltat de prof. Ger Duijzings, Co-Director al UCL Urban Laboratory si director SSEES (School of Slavonic and East European Studies). Datorita succesului editiei din 2009, University College London a decis transformarea evenimentului in editie anuala, intre 5-7 mai 2010 avand loc in cadrul Urban Laboratory a doua editie a CitiesMethodologies (http://www.ucl.ac.uk/urbanlab/en2/index.php?page=1.4.0&getlistarticle=98&listrange=current). O a doua extensie a proiectului, din care CitiesMethodologies | Bucharest face parte, deschide un cadru de lucru pentru explorari urbane in Centrul si Estul Europei.

Publicatia CitiesMethodologies

Publicatia din al carui cuprins va invitam sa faceti parte se doreste a fi atat un catalog al expozitiei si workshop-ului interdisciplinar incluse in proiectul CitiesMethodologies, cat si un prim numar dintr-o platforma scrisa care sa aduca laolalta preocupari teoretice si practice de cercetare urbana din cele mai diverse domenii. De aceea am conceput-o ca pe un prim numar dintr-un periodic, disponibil gratuit atat pe internet (in prima etapa) cat si in forma tiparita, seria urmand a fi imbogatita cu fiecare noua editie a CitiesMethodologies din Londra sau din alte capitale europene.

Dorim sa facem apel la contributia dumneavoastra pentru publicatie, sub forma de texte scrise: articole, eseuri etc (toate materialele vor fi creditate cu drept de autor), insotite sau nu de imagini (dreptul de autor asupra imaginilor cade in raspunderea autorului textului scris).

Datorita numarului limitat de pagini (48 de pagini, format A3) si a continutului bogat in imagini al catalogului, va solicitam articole scurte, de aproximativ 1000 de cuvinte, in limba engleza (3-4 pagini; daca articolele sunt insotite de imagini, acestea nu trebuie incluse in numarul de pagini solicitat, fiind un supliment al acestora).

Textul articolului (sau o propunere in format draft dezvoltat, nu mai scurta de 2 pagini) poate fi expediat pe adresa de mail citiesmethodologies@yahoo.com, insotit de un scurt CV.

Termenul limita pentru trimiterea articolului sau propunerii: luni, 11 octombrie 2010, ora 16.00. (In cazul in care propunerea dvs. va fi inclusa in publicatie, textul final trebuie trimis pana vineri, 25 octombrie ora 16.00).

Principalele teme propuse in cadrul CitiesMethodologies | Bucharest si pentru publicatie sunt:

–          Metodologii neconventionale de explorare urbana

–          Interdisciplinaritate şi colaborari complexe in domeniile interesate de cercetarea urbana (arte, arhitectura şi urbanism, antropologie şi sociologie, geografie, istorie etc.)

–          post-comunism şi post-industrie in explorarea oraşelor din Estul şi Centrul Europei

–          studii de caz, cu accent pe oraşul Bucureşti

–          Golul (vidul) urban şi spatiul abandonat

–          flux şi dinamica a oraşului in contingenta vidului urban, a spatiilor abandonate

–          metode de observare şi interventie site-specific

–          non-visual data – peisaje sonore, harti ale mirosurilor etc.

In cazul confirmarii participarii vom stabili impreuna toate detaliile colaborarii. Pentru orice nelamurire sau informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati pe adresa citiesmethodologies@yahoo.com.

Filed under: Contributors, General Information, , , , , , , , , , ,

Leave a comment

Organizers

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Asociatia Galeria Noua, ATU - Asociatia pentru Tranzitie Urbana

Project team

Aurora Kiraly (Galeria Noua), Ger Duijzings (University College London), Vera Marin (Asociatia pentru Tranzitie Urbana), Simona Dumitriu (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti)

Supported by:

Administratia Fondului Cultural National, University College London, Colegiul Noua Europa, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Goethe-Institut Bucuresti, Institutul Polonez

Legal

The content of this blog is protected by copyright laws and cannot be used without previously obtained permission. Citations are allowed, but the author and the source must be mentioned.

Deadline call CMW – Workshop: 4.10.2010 – CALL CLOSED

Deadline call CM publication: 11.10.2010 – CALL CLOSED

Contact: citiesmethodologies@yahoo.com

Project financed by AFCN (Administratia Fondului Cultural National) Romania

Project Partner: Universitatea Nationala de Arte Bucuresti

Project Partner: ATU - Asociatia pentru Tranzitia Urbana

Supported by New Europe College Bucharest

Supported by UCL - University College London

Supported by the Kingdom of the Netherlands Embassy

Supported by the Urban Laboratory - UCL (University College London)

Supported by the Polish Institute Bucharest

Supported by Goethe-Institut Bucharest